Dah cuba macam-macam teknik moden dan petua orang lama untuk kurus tapi badan tetap obes. Orang sekeliling mula menyindir, ehhhhh kau tak payah la diet. Arghhhhh stress!

Awak, saya faham perasaan tu. Tak perlu stress tarik-tarik rambut. Lupakan kekecewaan awak dengan janji palsu yang awak selalu dapat selama ini. Awak nak tak produk pelangsingan yang betul-betul selamat? Lagi-lagi kalau produk yang diasaskan oleh doktor bertauliah.

Hi! Saya Dr Cute.

“Suami tegur perut kempis.”

“Hilang 68 kg Dalam Masa 17 Minggu.”

“Saya rasa dah tak lapar mcm dulu.”

Pernah Tak Anda Mengalami Masalah Seperti Ini??

Perut buncit, lemak keliling pinggang sampai menggeleber.

Pakai baju apa pun tetap nampak tak cantik. Sedihnyaaaaa.

Nak bersenam tapi kaki cepat sakit dan nafas cepat mengah.

Dahlah gemuk, kulit pun kusam sebab faktor pemakanan tak sihat tadi tu. Aduhai!

Awak nak tahu tak? Obesiti bukan perkara biasa-biasa tau. Tapi daripada obesiti tadi boleh bawa kepada bermacam-macam masalah kesihatan yang lain.

Awak tahu kan badan gemuk boleh beri kesan pada kualiti hidup? Keadaan fizikal dengan perut buncit, lemak keliling pinggang, selera makan yang susah nak dikawal dan masalah usus yang menyebabkan sembelit itu semua boleh jadi punca kualiti hidup rendah.

Kementerian Kesihatan Malaysia melalui portal myHealth menyatakan, jika seseorang itu mengalami obesiti, pelbagai lagi masalah lain bakal diundang. Contohnya, kencing manis, batu hempedu, kolesterol tinggi, penyakit jantung dan tekanan darah tinggi.

Kalau dikaitkan dengan rutin harian pula, orang yang obes ini selalunya jadi rendah diri. Malu dengan keadaan fizikal yang tak cantik. Malu sebab susah nak cari baju saiz sesuai dengan bentuk badan. Lepas tu kulit muka kusam. Alahaiiiiii.

Sampai bila nak hidup macam ni kan?

Saya tahu, awak jadi macam ni sebab punca seperti ini kan?
Sekarang walau terkurung dalam rumah sebab Covid, makanan sedap-sedap sangat mudah nak dapat. Kan? Tekan je telefon, order. Sekejap jer dah sampai. Nyam nyam nyam!
Nak joging pun tak boleh. Yalah, nama pun terkurung dalam rumah. Bersenam? Ermmmm tidur lagi sedap. Gaya hidup yang sangat tak sihat.
Sekarang work from home. Badan tak berpeluh langsung.
Awak, bukan awak seorang ada masalah macam ni. Ramai ada masalah yang sama.

Berat badan berlebihan ditambah pula dengan kulit kusam semuanya disebabkan masalah pemakanan yang tak sihat.

Awak jangan pandang remeh masalah berat badan berlebihan tau? Sebabnya, orang obes ni risiko nak dapat penyakit kronik sangatlah mudah.

Tambahan sekarang ni wabak tengah berleluasa. Awak tahu kan, orang yang ada penyakit kronik ni lebih teruk kesannya kalau dijangkiti virus Covid-19?

Memperkenalkan

Minum kopi pracampuran menggunakan kacang hazel.

Memang sedap! Anda tak teringin ke tiap hari minum kopi tapi badan makin langsing?

“Saya tak suka kopi. Ada minuman lain tak?

Jangan risau! Kalau anda bukan penggemar kopi, Dr Cute ada minuman botanikal yang semestinya menyegarkan. Gabungan rasa epal hijau dan buah markisa yang memang best.

Di kala kes Covid-19 semakin meningkat naik hari demi hari, kita sangat perlu menitik beratkan kesihatan serta keselamatan diri dan keluarga.
Pada waktu-waktu sebegini antibodi melawan virus adalah perkara yang amat perlu untuk semua orang. Ini kerana virus Covid-19 ini sangat bergantung kepada antibodi serta sistem imun badan kita.
Jika antibodi badan kita kuat Insha Allah tubuh badan kita mampu untuk mempertahankan diri dari jangkitan serta komplikasi yang teruk.

Jangan abaikan usaha untuk bantu badan kita mempertingkatkan sistem imun diri.Di antaranya adalah dengan mengamalkan pengambilan Vitamin C. Semua sedia maklum bahawa Vitamin C merupakan sumber antioxidant yang terbaik serta bantu untuk tingkatkan antibody badan kita untuk melawan virus.

Di sini Dr. Cute share Vitamin C yang Dr. Cute amalkan iaitu VITA-CSKNZ!
Kenapa VITA-CSKNZ? Ini kerana VITA-CSKNZ dirumus khas dari 5 ramuan aktif yang sangat baik & hebat iaitu:

Cuba Bayangkan…

Sebelum ni anda rasa tak cantik sebab badan gemuk. Kulit pun kusam je. Tapi, selepas anda amalkan produk-produk Dr Cute ni, anda boleh rasa happy sesangat.

Ramai sebenarnya yang dah amalkan produk Dr Cute dan bahagia dengan kesannya. Siapa tak happy bila berkilo-kilo berat badan hilang. Kulit pun jadi cantik.

Anda Boleh Lihat Sendiri Betapa
Produk Ini Telah Membantu Ramai Pengguna

“Hilang sakit kepala dan kaki.” 

“Turun 14 Kg dalam masa 6 bulan.”

“Turun 10 Kg dalam masa 40 hari. “

Nak TIPS Kurus Cantik Macam Mereka-Mereka ini?

Anda berpeluang untuk menjadi Ahli VIP serta Eksklusif Dr. Cute. Jom klik link telegram berikut untuk join group support “Sihat & Cantik bersama Dr. Cute”👇👇👇

Cepat Order Sekarang Dengan Harga Diskaun, Dapat Lagi Free Gift !! 😍

Antara Soalan Yang Kerap Ditanya Oleh Pengguna Kami

Boleh, memang disarankan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Boleh, memang disarankan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Untuk dapatkan cara penggunaan boleh hubungi health consultant di link WhatsApp.
Boleh, tapi terlebih dahulu dapatkan khidmat health consultant secara percuma terlebih dahulu 🥰 Boleh hubungi Health Consultant kami di link WhatsApp
Boleh, memang disarankan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Ya Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Boleh, memang disarankan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Boleh, memang disarankan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.

Boleh. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.

Boleh, memang disarankan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Boleh, memang disarankan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Ya, memang selamat digunakan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Memang disarankan ambil combo utk mendapatkan keberkesanannya. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Insya Allah ianya mampu meningkatkan antibodi badan. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.
Ya memang sesuai. Untuk keterangan lanjut sila hubungi Health Consultant kami di link Whatsapp.